Dionex – Integrion IC

 
Dionex IC

INTEGRION ionkromatográf
 
Közép árkategóriás készülék, felső kategóriás technológiával

Az Integrion készülék a Dionex ionkromatográfok legújabb generációja, méltó utódja a korábbi ICS-1600 és ICS-2100 készülékeknek. Elődeihez képest komoly előrelépést jelent a megnövelt pumpanyomás-tartomány (6000 psi-ig), az opcionálisan választható fűtött detektortér, a beépíthető elektrokémiai detektor, a légkeveréses elven működő kolonna termosztálás, a radiofrekvenciás fogyóeszköz-azonosítás (RFID).
Az Integrion számos olyan megoldást hozott a közepes árkategóriába, ami idáig csak az ICS-5000+ felhasználók számára volt elérhető. A megnövelt pumpanyomás-tartománynak köszönhetően az Integrionhoz is választhatjuk a Thermo Fisher Scientific Dionex legutóbbi innovációját, 4um szemcseátmérőjű állófázist tartalmazó nagyhatékonyságú ionkroatográfiás oszlopokat (HPIC). Ezekkel az oszlopokkal akár negyedére csökkenthető az analízis időtartama, az érzékenység és a szelektivitás megtartása mellett!
További előny az ICS-5000+-ből már jól ismert kompakt elektrokémiai detektor, és az azt befogadó termosztálható detektortér. Ha nem elektrokémiai detekrot használunk, a termosztálható detektortérbe helyezhetjük a szupresszorunkat, mely így optimális hőméréskletűre hűthető. Ezzel – a használattól függően – akár egy évvel is megnövelhető az elektrolitikus szupresszor élettartama.
Az Integrion az első ionkromatográf, ami légkeveréses kolonnafűtést alkalmaz. Ez a technika gyorsabban és megbízhatóbban éri el a módszerben beállított hőmérsékletet, mint a Peltier-elemes változatok.
Az ICS-2100-nál megismert eluens generátort kapta meg az Integrion, azzal a fejlesztéssel, hogy a töltet könnyebben elérhető és így egyszerűbben, gyorsabban cserélhető.
Ugyanúgy választhatunk karbonátos vagy hidroxidos automatikus gradiens képzést.

Az Integrion készülék a bővíthetőség koncepciójára épül. A felhasználó beszerezhet egy alap készüléket, majd azt tovább bővítheti kolonna fűtéssel, minta előkészítő szeleppel, eluens generátottal, gázmentesítővel, víztisztítóval, detektorokkal. Ahogy nőnek az üzleti lehetőségek, úgy fejleszthető és növelhető a készülék kapacitása és teljesítménye.
 

  • DIONEX Integrion ionkromatográf brosúra
  •