Dionex – ICS 4000 IC

Dionex IC 4000
 
ICS 4000 ionkromatográf

 • Folyamatos készenlét
 • Kimagasló termelékenység
 • Nagy érzékenység
 • Alacsony eluens fogyasztás
 • Kapilláris oszlopok
 • Egyedi ionszelektív detektor
 •  

  Az ICS-4000 a jelenleg a világ egyetlen kapilláris ionkromatográfja. Rendkívül alacsony eluens felhasználása miatt alkalmas a folyamatos üzemeltetésre, napi 24 órában, a hét minden napján. A kapilláris ionkromatográfiás oszlopok a legfejlettebb, 4um-es szemcseátmérőjű állófázist tartalmazzák. Minimális mintamennyiség is elegendő az analízishez, és a mérés analitikai jellemzői megegyeznek a normál analitikai oszlopokkal kapott jellemzőkkel. Ez a készülék a legalkalmasabb a tömegspektrométerrel történő társításhoz (IC-MS).
   
  Az ICS-4000 kettős hajtómotorja mikroprocesszor vezérelt, és az áramlási sebesség 0,0001 ml/min egységenként szabályozható. A tipikus áramlási sebesség 5-20 ul/min, 160 um átmérőjű kapilláris kolonnán. RFIC rendszer lévén csak tiszta vizet kell tölteni az eluenstartályba, és a készülék folyamatos üzemmódban képes működni akár több hónapon át. Mivel a kolonnán folytonos az eluens áramlása, az állófázis és mozgófázis között állandósul a kinetikai egyensúly, vagyis nem kell várni arra, hogy „beálljon a rendszer”.
  Ez maximális reprodukálhatóságot jelent a csúcsterületekben és tökéletes retenciós idő tartást tesz lehetővé, minden egyes injektálás után. A megszokott detektálási formák, vagyis a vezetőképességi és elektrokémiai detektorok mellett, választható ehhez a készülékhez az egyedülálló Charge Detection tecnológia. A töltés detektálás elve az, hogy egy speciális mérőcellában a mérendő ionok töltését semlegesíti, majd a semlegesítéshez szükséges töltés mennyiségét kiszámítva meghatározható a semlegesített ionformák abszolút mennyisége. Ez gyakorlatilag univerzális kalibrálást tesz lehetővé. Külön kiemelendő, hogy a módszer gyengén disszociáló ionformák esetében is működik, így óriási előnye van a vezetőképességi detektálással szemben a szerves savak, aminok, ammónia, szilikát, borát meghatározásában.

  Az ICS-4000 tehát egyedülálló lehetőségeket kínál azoknak az intézményeknek, ahol óriási mintaszámmal határoznak meg szervetlen ionokat vizekből, mivel gyors és folyamatos működésre képes. Praktikus választás, ha az ionkromatográfiás elválasztást tömegspektrometriás detektálással egészítjük ki, mert a kis áramlási sebességből adódóan splittelés nélkül dolgozhatunk (haloecetsav, halometán formák meghatározása ivóvízből). Továbbá nagy segítség azoknak, akiknek rosszul disszociáló ionokat kell meghatározniuk vagy ismeretlen molekulák mennyiségét kell előrejelezniük, mert a Charge Detection erre a célra költséghatékony megoldást nyújt.
   

 • Dionex ICS-4000 kapilláris ionkromatográf brosúra
 •