A Scion gázkromatográfiás műszercsalád az egykori Varian cég gázkromatográfjainak technológiájára alapozva építkezik tovább. Közvetlen elődei a Varian 430 és 450 GC, illetve a Bruker által gyártott Scion 436 és 456 GC.
Ezeknek a készülékeknek a gyártása ismét Hollandiában történik a Scion Instruments cég égisze alatt, mely a Varian korábbi mérnökeit, szakmai közösségét fogja össze. Az új műszerpaletta része a Scion 8300 két csatornás kis gázkromatográf, a Scion 8500 négy csatornás nagy gázkromatográf, a Scion SQ GC-MS és számos analizátor, mely ezekből a készülékekből kiindulva készítenek. Ezek az analizátorok iparág specifikusak, a petrolkémiai ipar, a sörgyártás, a biodízel gyártás és a klímavédelem szabványai szerint készülnek.
A Scion készülékek vezérlő szoftvere, a Compass kiváló kezelőfelületet kínál a felhasználónak, és hálózati rendszerként páratlan lehetőségeket kínál a munkaszervezés, auditálás és az archiválás tekintetében. A Compass az egyetlen vezérlő és adatkezelő rendszer, amely olyan nyers formátumban képes tárolni a kromatográfiás adatokat, mely formátum szoftver-és hardverfüggetlen módon, akár évtizedek múlva is olvasható lesz.
A Compass egyre növekvő számban teszi lehetővé egyéb gyártók készülékeinek vezérlését, pl. az Agilent készülékek utóbbi két generációjának mindegyike integrálható bele.

SCION Instruments gázkromatográfok:

SCION Instruments GC analizátorok:

SCION Instruments kolonnák   >   Tovább

SCION Instruments alkalmazások   >   Tovább

SCION Instruments HPLC rendszerek   >   Tovább

www.scioninstruments.com