2016-06-21

Dionex – ICS 5000 IC

Dionex ICS 5000

 
ICS 5000+ Modulár Ionkromatográf:

 • Korlátlan alkalmazási lehetőségek
 • Gyors mérések 4um-es tölteten
 • 2D IC opció komplex problémákhoz
 • Moduláris, rugalmas és bővíthető
 • Automatikus minta előkészítés
 • Több detektor párhuzamosan használható
 •  

  Az ICS-5000+ a Dionex ionkromatográfiás készülékcsalád zászlóshajója, mely magában hordozza mindazokat a technológiai vívmányokat, amelyek világelsővé emelték a gyártót az ionkromatográfiában az elmúlt 40 év során. A moduláris felépítésnek köszönhetően teljes mértékben a felhasználói igényekhez igazítható a készülék konfiguráció. Szintén a modularitásból adódik, hogy tetszőlegesen bővíthető a rendszer, ha a jövőben az igények változnak.
   
  Az ICS-5000+ két csatornásra bővíthető (anion és kation ág, illetve anion/anion vagy kation/kation), és ehhez választhatunk két izokratikus pumpát eluens generátorral, vagy két kvaterner pumpát melyekkel tetszőleges összetételű gradiens profil alkotható savas ill. lúgos pufferekből, módosító sókból, valamint fordított fázisú kromatográfiás oldószerekből. Ez lefedi a napjainkban elképzelhető összes ionkromatográfiás alkalmazást. Ezek a pumpák három féle formátumban érhetőek el: standard bore a hagyományos 4 mm-es kromatográfiás oszlopokhoz, narrow bore a 2mm-es oszlopokhoz, valamint capillary bore a kapilláris oszlopokhoz. Bármelyik formátumot is választjuk, garantált az 5000 psi fölötti nyomásteljesítmény, így használhatóak a legújabb 4um szemcseátmérőjű állófázisokkal töltött oszlopok. A két csatornának és az AS-AP mintaváltó sokoldalúságának köszönhetően könnyedén megvalósíthatóak az IC x IC jellegű applikációk (2 dimenziós ionkromatográfia). Azonos mintát szimultán injektálhatunk a két külön csatornára, ahol más-más kromatográfiás körülményekkel választhatjuk el a kívánt komponenseket, ami biztosítja az egyértelmű beazonosítást. Adott mintából természetesen meghatározhatjuk egyidejűleg az anionokat és kationokat, vagy két különböző mintát injektálhatunk a két csatornára és duplázhatjuk a készülék teljesítményét. Az AS-AP automata mintaváltó komplex minta előkészítési lépéseket képes elvégezni, pl. automatikusan hígítja a mintákat, mátrix eliminációs lépéseket hajt végre vagy éppen előkoncentrálással dúsítja a nyomnyi mennyiségben jelen lévő komponenseket. Hasznos és kényelmes funkciója továbbá az automata kalibráció.
  Aminosavak, fehérjék analízisére is kiválóan alkalmas a készülék, mivel a kvaterner pumpája és a teljes áramlási út kizárólag magas minőségű, abszolút fémmentes PEEK műanyag komponenseket tartalmaz. A detektor kínálatból választhatunk elektrokémiai detektort is ( a vezetőképességi és Charge Detection mellett), így egy komplett Bio-LC készüléket kapunk.
   
  Az ICS-5000+ tehát különösen ajánlott nagy mintaszámmal dolgozó laboroknak (két csatorna/készülék), kutató műhelyeknek (rugalmas konfiguráció a folyton változó projektekhez, Bio-LC, Charge Detection, kapilláris formátum a tömegspektrometriás módszerekhez), valamint gyógyszergyáraknak, akiknek az egyedi módszereik egyedi összetételű gradiens profilokat kívánnak meg és fontos a fémkontaktus teljes kizárása.
   

 • DIONEX ICS-5000 Capilláris ionkromatográf brosúra
 •