2018-02-08

Dionex – ICS 6000 IC

ICS6000 IC
 
Dionex™ ICS-6000 4mm-es és 2mm-es HPIC™ rendszerek

A világ első moduláris ionkromatográfiás rendszere, amely képes folyamatosan 5000 psi (345 bar) nyomással működni. Ezzel a nyomással a speciális, 4µm-es szemcseméretű töltettel ellátott elválasztó oszlopokat is használhatunk, melyeknek szelektivitása lehetővé teszi rövidebb, 150mm-es oszlopok és nagyobb áramlási sebességek választását. Így a mérések jelentősen rövidülnek, az elválasztó teljesítmény romlása nélkül. A 250mm-es, 4µm-es töltetű oszlopok használatával pedig soha nem látott szelektivitás tapasztalható. Az ICS-6000 reagens-mentes (RFIC) változatban is kapható. Ebben egy eluens generátor állítja elő a tetszőleges lefutású és koncentrációjú hidroxid vagy karbonát gradienst, és a felhasználónak a méréshez csak ioncserélt vízről kell gondoskodnia. A rendszer széles választékot kínál felhasználható detektorokból és automatizálási lehetőségekből.

Dionex™ ICS-6000 kapilláris HPIC™ rendszer

A Thermo Scientific™ Dionex™ ICS-6000 Capillary HPIC™ rendszer kapilláris átmérőjű elválasztó oszloppal dolgozik, mellyel a szükséges injektálási térfogat és eluens térfogatáram 1 illetve 4%-a a hagyományosénak. A kapilláris konfiguráció eluens fogyasztása olyan csekély, hogy a rendszer heteken át folyamatosan működhet, 0-24 órában a hét minden napján. Ezáltal minimálisra csökkenthető a szükséges újra kalibrálások száma, és a rendszer folyamatosan ekvilibrált állapotban marad. Így a mintákat azonnal mérhetjük, ami rendkívüli hatékonyságnövekedést jelent. A kapilláris IC-ből három féle konfiguráció létezik, a különféle igények kiszolgálására.

Dionex™ ICS-6000 Hybrid HPIC™ rendszer

A hibrid rendszer magában egyesíti az összes innovációt, így az összes előnyös tulajdonságot is: a legjobb felbontást, érzékenységet és a nagy kapacitást egyaránt. Mivel az ICS-6000 két csatornás nagy nyomású rendszer, az egyik csatorna használható 2 vagy 4 mm-es konfigurációval, míg a másik kapillárissal. Így lehetővé válik komplex mátrixok eliminációja 2 dimenziós ionkromatográfiával (2D-IC). A sztenderd konfigurációjú csatornán elkezdett elválasztásból a keresett komponensek szempontjából kritikus szakasz a kapilláris rendszeren kerül végső elválasztásra. Így nyomanalízist végezhetünk a legnehezebben kezelhető mátrixokból is. Ha a mátrix nem kritikus, a rendszer simán két csatornásként működtethető, kétszeres kapacitással és hatékonysággal.
 

  • DIONEX ICS-6000 Ion Chromatograph specifikáció
  • DIONEX ICS-6000 Ion Chromatograph brosúra
  •  

    Dionex Logo

    
    CP-Analitika Kft. H-1145 Budapest, Amerikai út 98.   |   info@cp-analitika.hu   |   Tel: +36 1 4601090   |   Fax: +36 1 4601099